Burse - Fonduri mutuale

Investitorii Raiffeisen pot garanta cu unităţile de fond pentru credite

Autor: Roxana Pricop

23.01.2011, 23:35 19

Investitorii în fondurile deinvestiţii gestionate de societatea de administrare ainvestiţiilor Raiffeisen Asset Management, membră a grupului financiar-bancarRaiffeisen, pot folosi unităţile de fond deţinute drept garanţiepentru creditele acordate de Raiffeisen Bank, cu acordul băncii,după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a aprobat o seriede modificări în prospectele de emisiune ale fondurilor.

De asemenea, investitorii pot împuternici societatea deadministrare să completeze şi să depună la autorităţile fiscale,ori de câte ori este necesar, declaraţiile privind impozitul pecâştigurile rezultate din transferul unităţilor de fond lafondurile administrate de Raiffeisen Asset Management. Veniturileobţinute de investitori din răscumpărarea unităţilor de fond seimpozitează cu o cotă de 16%, indiferent de perioada de deţinere.Raiffeisen Asset Management este al doilea cel mai mareadministrator de fonduri de investiţii de pe piaţa locală, cuactive totale în gestiune de peste 2,1 miliarde de lei provenind dela un număr de peste 40.000 de investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO