Burse - Fonduri mutuale

​Investitorii răsuflă uşuraţi: Bursa de la Bucureşti trece pe plus faţă de finele anului 2015 şi închide la peste 7.000 de puncte, pentru prima oară în 2016 peste acest prag

​Investitorii răsuflă uşuraţi: Bursa de la...

Autor: Liviu Popescu

31.08.2016, 11:34 392

Indicele BET, care urmăreşte cele mai lichide 10 acţiuni, a închis ieri la 7.021 de puncte, în creştere cu 0,2% faţă de ultima şedinţă din 2015 şi a spart pentru prima oară în 2016 pragul de 7.000 de puncte. Ieri indicele a avut prima evoluţie pozitivă din acest an faţă de ultima şedinţă din 2015.

Astfel, BET a recuperate abia la finele lunii august pierderile înregistrate în primele luni din 2016, determinate de scăderea preţului petrolului, teama de recesiune în China, a doua cea mai mare economie la nivel mondial, şi teama ca Rezerva Federală a SUA, cea mai puternică bancă centrală din lume, va avea o politică mai agresivă privind creşterea dobânzii.

În luna iunie, pieţele financiare au trecut printr-un şoc din cauza rezultatului referendumului din Marea Britanie.

Brexit-ul a luat prin surprindere pieţele financiare, iar DAX, indicele bursei din Germania, una dintre cele mai mari din Europa, a scăzut cu aproape 10% după rezultat, mai mult chiar şi decât scăderea înregistrată în ziua de dupăanunţul falimentului Lehman Brothers, care a dus la criza din 2008-2009. Însă la doar câteva săptămâni de la Brexit, pieţele au reacţionat pozitiv, chiar şi cea de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO