Burse - Fonduri mutuale

Investitorii simt în portofelul lor războiul dintre Trump şi Erdogan: indicele Dow Jones a scăzut miercuri cu 1% pe fondul tensiunilor de pe pieţele financiare din Turcia

Investitorii simt în portofelul lor războiul dintre...

Autor: Dan Grigore Ivan

16.08.2018, 00:04 219

Bursa americană a scăzut ieri cu 1% în contextul în care criza din Turcia continuă. Cele mai mari scăderi au fost raportate de sectorul tehnologiei, cu un indice Nasdaq ce s-a depreciat cu 1,49%.

Majoritatea burselor lumii au fost în teritoriul negativ ieri. La nivel mondial, indicele Global Dow a căzut cu 1,3%, în timp ce în Japonia scăderea a fost de 0,68%, una dintre cele mai mici din lume. Bursa de la Londra a afişat prin indicele FTSE 100 o scădere de peste 1,7%, în timp ce în Franţa scăderea a atins chiar şi peste 2%.

Lira turcească a scăzut săptămâna trecută până la minime istorice, iar preşedintele Donald Trump a anunţat că va impune taxe vamale suplimentare dată fiind situaţia.

Preşedintele Erdogan a ameninţat că ţara sa va boicota anumite segmente de produse americane, printre care şi telefoanele mobile produse de Apple.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO