Investitorii ţin de bani pentru listarea RCS&RDS şi lasă rulajul la BVB la valori minuscule

20 apr 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Piaţa de capital de la Bucureşti a încetinit motoarele în ultima vreme, după ce majoritatea şedinteţelor de tranzacţionare recente s-au încheiat cu un rulaj sub media zilnică de tranzacţionare înregistrată în acest an, respectiv 9,64 milioane euro. Ziua de vineri, 14 aprilie, a fost de departe cea mai anemică din şedinteţele de tranzacţionare din ultima perioadă, după ce valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 2,47 milioane lei.

Indicele BET, referinţa bursei bucureştene, se menţine în jurul unui randament de peste 15% în acest an, cel mai mare dintre ţările membre ale Uniunii Europene, graţie evoluţiei fulminante din lunile ianuarie şi februarie.

Luna martie a contribuit cu o creştere de puţin peste 1% la evoluţia indicelui BET, însă s-a remarcat printr-un rulaj record de 1,2 miliarde lei, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.04.2017

 

Cuvinte cheie:
rulaj
, investitori
, rcs&rds
, valori
, tranzactionare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide