Burse - Fonduri mutuale

Investitorii ţin jumătate de miliard de lei în fondurile de randament absolut

Investitorii ţin jumătate de miliard de lei în...

Autor: Roxana Pricop

15.07.2015, 00:07 1244

Administratorii de active au strâns 589 mil. lei în fon­duri etichetate drept de randament absolut, care au drept scop obţinerea de câştiguri indiferent de cât de vitrege sunt con­diţiile de piaţă.

Spre deosebire de fondurile clasice de investiţii, acestea sunt mai greu de evaluat şi comparat de investitori, pentru că fo­losesc tehnici de investiţii complexe, similare fondurilor de hedging. Fondurile denumite de randament absolut folosesc obli­ga­ţiunile, derivatele, valutele şi acţiunile în strategii de in­vestiţii menite să obţină randamente ce nu sunt afectate de miş­cările negative de pe pieţele financiare.

„Mă aştept ca fondurile de randament absolut să atragă in­teres din partea investitorilor prin prisma randamentelor po­tenţiale superioare fondurilor de obligaţiuni şi a raportului risc/câştig atractiv superior fondurilor de acţiuni“, a spus Dragoş Manolescu, director de investiţii la societatea OTP Asset Management.

Primul fond de absolute return (în traducere - ran­dament absolut) a fost lansat pe piaţa locală în aprilie 2011 de către Cert­invest, iar în prezent sunt încadrate în această categorie un număr de 16 fonduri de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO