Burse - Fonduri mutuale

Investitorii vor incerca sa speculeze noutatile care vor aparea in urma AGA

Investitorii vor incerca sa speculeze noutatile care vor aparea in urma AGA
26.04.2010, 23:08 30

Bursa de la Bucuresti a inchis prima sedinta din aceastasaptamana in scadere si a redus puternic din volatilitate,principalii indici inregistrand corectii de sub 1%. Cele mai mariscaderi din piata au fost consemnate de indicii BET si BET-NG, careau coborat cu putin peste 0,55% fata de cotatia de vineri. Indicelesocietatilor financiare BET-FI a coborat cu 0,5% la nivelul de30.700 de puncte.

Valoarea tranzactiilor s-a redus fata de sedinta de vineri, la6,5 mil. euro, din care 5,8 mil. euro reprezinta transferuri pepiata principala de actiuni.

"Reducerea volatilitatii se justifica prin corectia mare inspecial pe SIF-uri de saptamana trecuta, care au revenit vineri sicare se pare ca s-au stabilizat la aceste niveluri. Directia incare vor evolua SIF-urile de acum incolo in continuare nu secunoaste", a declarat Gabriel Necual, directorul adjunct detranzactionare al societatii de intermediere Prime Transaction.

TitlurileSIF Transilvania (SIF3) au inregistrat cea mai mare corectie lacategoria societatilor financiare, de aproape 1,9%, in timp ceactiunile SIF Banat-Crisana (SIF1) au urcat cu circa 0,7% pestecotatia de vineri. Actiunile SIF Oltenia (SIF5) au consemnat si deaceasta data cel mai mare rulaj din piata, de doar 4,4 mil. leiinsa, cu mult sub nivelul de vineri.

Titlurile bancare BRD si Banca Transilvania (TLV) au trecut peminus ieri, cu corectii de 0,7% si respectiv 0,4% fata de cotatiade referinta.

"Ma astept ca pe durata desfasurarilor AGA investitorii sa steade o parte, in special la SIF-uri, in conditiile in care ar puteafi suspendate pentru doua zile, pe motiv de neintrunire de cvorumin prima adunare, timp in care se pot intampla multe pe extern. Cutoate acestea, pe anumite titluri unde vor aparea surprize,investitorii cred ca vor incerca sa speculeze deciziile adoptate inAGA", a mai spus Necula.

Cea mai mare corectie din sectorul energetic a fost inregistratade titlurile OMV Petrom (SNP), care au coborat cu peste 2%,atingand cotatia de 0,33 lei/unitate.

Si titlurile Transelectrica (TEL) au inchis pe minus, cu ocorectie de aproape 0,5%, in timp ce actiunile Transgaz (TGN) auavansat cu doar 0,1% fata de referinta.

Titlurile Aerostar Bacau (ARS) si Electroaparataj Bucuresti(ELJ) au inregistrat cele mai mari aprecieri din piata, de peste12%, titlurile companiei bacauane consemnand un rulaj de aproape100.000 de lei.

La polul opus s-au situat corectiile Zentiva (SCD) si ArmaturaCluj (ARM), care au coborat cu peste 4%. Cea mai mare corectie dinpiata a fost inregistrata de titlurile Comcm Constanta (CMCM), careau pierdut peste 6,2% fata de cotatia de vineri.

"In perioada urmatoare va fi ceva mai multa apatie in piata, inconditiile in care nici pietele externe nu inregistreaza ovolatilitate mai mare care sa impulsioneze si piata locala", aincheiat Necula.

Principalele piete externe inregistrau ieri spre inchidereaprecieri in medie cu 1%, cea mai mare crestere din regiune fiindconsemnata de piata franceza, redata de indicele CAC 40, care urcacu aproape 1,3% fata de referinta. Indicele paneuropean Euro Stoxx50 urca cu aproape 1,1%.

De urmarit astazi

  • Evolutia titlurilor Aerostar Bacau (ARS), care revin puternicpe crestere, dupa o serie de corectie de saptamana trecuta.
  • Evolutia societatilor financiare (SIF-uri), care au revenit peminus, insa au redus din volatilitate si rulaje.
  • Evolutia titlurilor companiei petroliere OMV Petrom (SNP), careieri au inregistrat cea mai mare corectie din sectorulenergetic.
  • Evolutia actiunilor bancare BRD si Banca Transilvania (TLV),care revin pe minus, insa inregistreaza corectii moderate.
  • Evolutia titlurilor Cemacon Zalau (CEON), care au inchis inurcare in sedinta de ieri, dupa o serie de corectii inregistrate inultima perioada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO