Burse - Fonduri mutuale

Investitorul de 94 de ani care deţine 13% din Oil Terminal contestă hotărârile Adunării Generale a Acţionarilor privind majorarea de capital al societăţii

Investitorul de 94 de ani care deţine 13% din Oil...

Autor: Cristina Bellu

20.07.2017, 15:01 520

Dumitrescu Sebastian Valentin, investitorul de 94 de ani care deţine 13% din acţiunile operatorului portuar Oil Terminal (OIL), contestă nulitatea absolută integrală a hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) din octombrie 2016, privind majorarea de capital al societăţii.

“Oil Terminal informează acţionarii cu privire la faptul că în data de 19 iulie 2017 s-a primit la sediul societăţii o cerere de chemare în judecată formulată de Dumitrescu Sebastian Valentin, acţionar al societăţii, prin care solicită constatarea nulităţii absolute integrale a hotărârii AGEA din 10.10.2016 privind majorarea de capital al societăţii”, precizează un document al companiei.

Investitorul contestă totodată nulitatea parţială a unui articol (nr.12, alin. 6 – n. red.) din actul constitutiv al Oil Terminal.

Acţionarii companiei de stat Oil Terminal (OIL) au aprobat în octombrie 2016 majorarea capitalului social al societăţii de la 58 mil. lei la 319 mil. lei, adică cu o sumă de 261 mil. lei.

Din această sumă, aportul în natură, adică din partea statului, este de 156 mil. lei, reprezentând valoarea a trei terenuri din Constanţa, iar aportul în numerar din partea celorlaţi acţionari este de 105 mil. lei, printr-un număr maxim de un miliard de acţiuni oferite spre subscriere celorlalţi acţionari în exercitarea dreptului de preferinţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO