Burse - Fonduri mutuale

Ion Florescu, fondul de investiţii RC2: Suntem mai aproape de vânzare la Albalact decât la Policolor

Ion Florescu, fondul de investiţii RC2: Suntem mai aproape de vânzare la Albalact decât la Policolor
23.06.2010, 23:42 488

Reprezentanţii fondului de investiţii RC2, cu active estimate deaproximativ 200 mil. euro şi care controlează în întregimeproducătorul de vopsele Policolor şi un sfert din producătorul delactate Albalact, apreciază că în acest an este mai probabil unexist din businessul cu lactate decât din cel cu materiale deconstrucţii.

"Pentru Policolor nu este momentul oportun pentru un exit, încondiţiile în care piaţa materialelor de construcţii a fost extremde afectată în ultimii doi ani. Industria alimentară a fost maipuţin afectată în această perioadă, iar la Albalact putem să vindempână la sfârşitul acestui an.

Depinde doar dacă găsim un preţ bun", a declarat Ion Florescu,directorul companiei New Europe Capital, societate careadministrează fondul de investiţii Reconstruction Capital II(RC2).

Fondul este raportat cu o participaţie de puţin peste 25% dinAlbalact (ALBZ), fiind al doilea cel mai mare acţionar, dupăfamilia Ciurtin. Policolor este deţinut în întregime de douăfonduri de investiţii, RC2 şi respectiv Romanian Investment Fund(RIF), ambele administrate de New Europe Capital şi înregistrate înCipru. În plus, RC2 mai deţine pe piaţa locală operatorul de turismMamaia Resort Hotels, grupul de clinici private Romar şi companiade factoring Top Factoring.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO