Burse - Fonduri mutuale

Ion Sterian, fost preşedinte al Transgaz, este noul şef al companiei după ce Petru Văduva a demisionat în luna mai din motive personale

Ion Sterian, 58 de ani, noul şef al Transgaz în locul lui Petru Văduva

Ion Sterian, 58 de ani, noul şef al Transgaz în locul lui Petru Văduva

Autor: Liviu Popescu

25.08.2017, 00:00 1241

Ion Sterian, 58 de ani, fost preşedinte al transportatorului naţional de gaze naturale Transgaz (TGN), care a condus interimar compania din luna mai încoace, adică după plecarea lui Petru Văduva, a fost numit în funcţia de director general, potrivit unei decizii a Consiliului de Administraţie.

Totodată Transgaz a decis să îi prelungească mandatul lui Marius Vasile Lupean, 42 de ani, ca director economic. El a fost numit în această funcţie în noiembrie 2013, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Transgaz. „Procedura de selecţie a directorului general şi directorului economic la Transgaz a fost desfăşurată de Consiliul de Administraţie împreună cu Comitetul Consultativ de Nominalizare şi Remunerare, fără implicarea vreunui expert independent specializat în recrutarea resurselor umane”, menţionează Transgaz, companie cu 4,8 mld. lei capitalizare.

Ieri la orele 15:00 acţiunile TGNS e tranzacţionau la 408 lei, în urcare cu 0,7% faţă de şedinţa precedentă. Petru Văduva, 57 de ani, a demisionat de la conducerea transportatorului naţional de gaze invocând motive personale. Mandatul acestuia urma să expire pe 3 iunie 2017. Transgaz a avut un profit net de 400 mil. lei în S1/2017, un plus anual de 42%, cu afaceri de circa un miliard de lei, plus 26%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO