Burse - Fonduri mutuale

Isărescu către investitorii străini de la BVB: Mizăm pe 4% creştere economică

Fotograf Alexandru Hojda

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Autor: Roxana Pricop

17.06.2015, 00:07 872

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), le-a spus investitorilor străini prezenţi ieri la evenimentul Romania Investor Days organizat de Bursa de Valori Bucureşti că economia României s-a transformat în bine, rezolvându-şi dezechilibrele macroeconomice din timpul crizei şi că se aşteaptă la o creştere economică de 4% în acest an.

„Politica monetară va trebui să reziste şi să nu aibă loc o nouă reducere a ratei de referinţă a dobânzii, în prezent de 1,75%, având în vedere că eco­nomia va creşte în acest an cu circa 4%, ritm care nu ar ne­cesita stimulare suplimentară prin reducerea dobânzii. Vom avea inflaţie negativă. Însă vom încerca să rezistăm şi să nu reducem dobânda“, a declarat guvernatorul BNR.

El a anunţat că România îndeplineşte toate criteriile de la Maastricht referitoare la adoptarea monedei euro: inflaţie, dobânzi, deficitul public şi datoria publică, stabilitatea cursului valutar, iar sistemul bancar a rezistat cu succes crizei, fără a recurge la fonduri publice.

După Londra şi New York, BVB a organizat Romania Investors Days la Bucureşti, eveniment care a început ieri şi se va încheia azi, menit să promoveze piaţa locală de capital şi să aşeze companiile româneşti la aceeaşi masă cu investitorii.

Printre companiile care au participat la întâlnirile „one to one“ cu investitorii au fost Romgaz, Electrica, BRD, Impact, SIF Oltenia, Hidroelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO