Burse - Fonduri mutuale

Îşi vor face curaj şi alte companii private să vină la Bursă? Oferta de listare a MedLife este cea mai mare din istoria bursei româneşti

Autor: Liviu Popescu

19.12.2016, 00:07 1242
Listarea MedLife, cel mai mare furnizor de servicii me­di­cale private, la Bucureşti s-a încheiat cu succes, în sensul în care oferta de vânzare a 8,8 milioane de acţiuni a fost pla­sa­tă la un preţ de 26 lei, iar acţiunile ar putea să intre mier­curi la tranzacţionare.

„Este un succes listarea în sine. Era de aşteptat că cei doi intermediari vor plasa oferta“, consideră Rareş Nilaş, analist pe piaţa de capital.

Preţul final al ofertei publice iniţiale (IPO) pentru com­pa­nia deţinută în proporţie de 51% de fondatori, adică de fa­milia Marcu, a fost de 230 milioane de lei, ceea ce în­seamnă că MedLife este cea mai mare IPO privată din is­to­ria pieţei de capital româneşti.

Spre comparaţie, Teraplast, companie antreprenorială care a înregistrat precedentul success de listare la Bucureşti, în 2008, reuşea atunci să strângă  51 de milioane de lei de la investitori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO