Burse - Fonduri mutuale

Jack Bogle, fondatorul Vanguard, un colos de 5.100 de miliarde de dolari, a decedat la vârsta de 89 de ani

Jack Bogle, fondatorul Vanguard, un colos de 5.100 de...

Autor: Liviu Popescu

17.01.2019, 01:04 27132

Jack Bogle, fondatorul administratorului de investiţii Vanguard, care în prezent gestionează active de 5.100 de miliarde de dolari, a decedat la vârsta de 89 de ani, potrivit CNBC.

“Jack Bogle a avut un impact nu numai asupra întregii industrii de investiţii, dar mai ales asupra vieţilor nenumăratelor persoane care economisesc pentru viitorul lor sau viitorul copiilor lor”, spune Tim Buckley, directorul general al Vanguard, într-un comunicat de presă în care a confirmat moartea lui Bogle. “El a fost un vizionator extraordinar de inteligent, ambiţios şi talentat, ale cărui idei au schimbat complet modul în care investim”.

Bogle, a cărui avere personală era evaluată la circa 80 milioane dolari, a avut un istoric complicat a problemelor cardiace, suferind primul infarct la vârsta de doar 31 de ani, iar la 65 de ani a fost supus unui transplant de inimă.

Bogle a fondat Vanguard în 1975, iar ulterior a fost preşedinte şi CEO până în 1996. Vanguard gestionează acum active de la peste 20 de milioane de investitori în aproximativ 170 de ţări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO