Burse - Fonduri mutuale

Janet Yellen, guvernatorul băncii centrale a celei mai mari economii din lume, va avea mâine ultimul său discurs din această funcţie

Janet Yellen, guvernatorul băncii centrale a celei mai...

Autor: Liviu Popescu

13.12.2017, 16:37 498

Janet Yellen, 71 de ani, guvernatorul Rezervei Federale a SUA, banca centrală a celei mai mari economii din lume, va avea mâine (ora 4:30 AM în România) ultimul său discurs în această funcţie, ea urmând să fie înlocuită de Jerome Powell în februarie.

Analiştii de la XTB scriu într-un raport că fără îndoială şedinţa Fed este cel mai important eveniment de piaţă deoarece se aşteaptă ca deciziile luate să implice o majorare a ratei dobânzii, pentru a treia oară în acest an. “Există de asemenea, multe incertitudini în privinţa direcţiilor politice de anul viitor”.

Deja la Bucureşti se simt tensiunile şedinţei Fed în condiţiile în care gramul de aur, cotat de BNR în funcţie de uncia de aur/dolar american, a scăzut la cel mai mic preţ din august 2017 încoace.

“Participanţii la piaţă au inclus deja majorarea ratei în estimările legate de şedinţa Fed de astăzi, astfel atenţia va fi îndreptată asupra prognozelor pentru anul 2018, în cadrul cărora banca centrală americană a propus alte trei majorări ale ratei dobânzii”, notează XTB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO