Burse - Fonduri mutuale

Jocul pe acţiunile Banca Transilvania i-a adus SIF Moldova un câştig de 25 milioane de lei în primul trimestru, cel mai mare dintre SIF-uri

Jocul pe acţiunile Banca Transilvania i-a adus SIF...
19.04.2016, 00:08 1287

SIF Moldova (SIF2) conduce în topul profiturilor pe primul trimestru, cu un câştig de 25 milioane de lei marcat în principal din vânzările de acţiunile Banca Transilvania, cea mai mare deţinere din portofoliu. La extrema opusă se situează Fondul Proprietatea cu un minus de 585 de milioane de lei, cauzat de deprecierea acţiunilor OMV Petrom, a doua cea mai mare investiţie din portofoliu.

Principalele surse de venit pentru cele cinci SIF-uri în primul trimestru au fost vânzările de active din por­tofoliu şi dobânzile bancare încasate pentru lichidităţile plasate în depozite şi titlurile de stat, având în vedere că firmele listate vor începe să distribuie dividende începând din cea de-a doua jumătate a anului. Spre deosebire de anii trecuţi însă, din acest an fluctuaţiile raportate de valoarea activelor sunt recunoscute în contul de profit şi pierdere al SIF-urilor şi Fondului Proprietatea.

SIF Moldova (SIF2) este cea mai profitabilă, cu un câştig de 25,8 milioane de lei în primele trei luni ale anului. SIF-ul a fost activ în primul trimestru în prin­cipal pe acţiunile Banca Transil­vania (TLV), care deţin cea mai mare pondere în portofoliu, respectiv de 39% din activele totale de 1,5 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO