Jurnal de bursă 26.02.2014

26 feb 2014 Ziarul Financiar

Acţiunea zilei de ieri

Acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au consemnat în şedinţa de ieri un avans de 0,4%, una dintre puţinele creşteri în rândul titlurilor mai lichide de pe piaţă.  SIF Oltenia a fost şi singura SIF care a închis ieri pe plus, celelalte SIF-uri consemnând scăderi de până la 1,5%. SIF Oltenia a fost raportată ieri că a ajuns să deţină 5% din acţiunile producătorului de ţevi din oţel Artrom Slatina (ART). De la începutul anul acţiunile SIF Oltenia au scăzut uşor, cu 1,2%, după ce anul trecut au consemnat cel mai mare avans dintre SIF-uri, de 41,4%.

Acţiuni de urmărit azi

  • Artrom Slatina (ART) după ce SIF Oltenia a fost raportată ieri că a ajuns să deţină 5% din acţiunile producătorului de ţevi din oţel.

  • Turism Felix (TUFE) care a propus distribuirea unor dividende de 2,08 milioane de lei, respectiv de 0,0042 lei/acţiune. Circa 45% din profitul pe anul trecut ar urma să fie reinvestit.

  • Acţiunile Fondului Proprietatea, care s-au apreciat ieri cu 0,7% după ce ASF a aprobat cel de-al treilea program de răscumpărare al Fondului prin anularea a 240,3 mil. de acţiuni proprii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.02.2014

 

Cuvinte cheie:
bursa
, sif
, oltenia
, sif oltenia
, actiuni
, avans
, crestere
, inchidere

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide