Burse - Fonduri mutuale

Jurnal de bursă 30.01.2014

Jurnal de bursă 30.01.2014
29.01.2014, 19:42 359

Acţiunea zilei de ieri

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au făcut ieri obiectul a şase tranzacţii speciale (deal - n.red.) prin care s-au transferat peste 5,3 milioane de acţiuni. Valoarea tranzacţiilor speciale s-a ridicat la 9,1 mil. lei, acestea derulându-se la un preţ de 1,72 lei/acţiune, acelaşi ca în şedinţa precedentă. Pe piaţa principală acţiunile Băncii Transilvania au pierdut 0,4% şi au închis ziua la un preţ de 1,713 lei/unitate. În ultima perioadă mai mulţi insideri din cadrul companiei şi-au vândut pachetele de acţiuni pe bursă după ce le-au primit gratuit printr-un program de recompensare a salariaţilor.

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Romgaz Mediaş (SNG), după ce analiştii de la Erste au recomandat titlurile la cumpărare cu un preţ de 49,5 lei/acţiune. Titlurile Romgaz au pierdut ieri 0,3% din valoare şi au închis şedinţa la 33,5 lei/unitate.

  • OMV Petrom (SNP), în condiţiile în care OMV va publica mâine rezultatele financiare pe ultimul trimestru al anului trecut şi ar putea furniza indicii şi privind rezultatele Petrom.

  • Titlurile Băncii Carpatica (BCC), care au pierdut şi ieri 3,2% după ce în presă au apărut informaţii privind implicarea principalului acţionar, Ilie Carabulea, într-un proces în care este acuzat într-un dosar de corupţie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO