Jurnal de bursă 30.01.2014

30 ian 2014 Ziarul Financiar

Acţiunea zilei de ieri

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au făcut ieri obiectul a şase tranzacţii speciale (deal - n.red.) prin care s-au transferat peste 5,3 milioane de acţiuni. Valoarea tranzacţiilor speciale s-a ridicat la 9,1 mil. lei, acestea derulându-se la un preţ de 1,72 lei/acţiune, acelaşi ca în şedinţa precedentă. Pe piaţa principală acţiunile Băncii Transilvania au pierdut 0,4% şi au închis ziua la un preţ de 1,713 lei/unitate. În ultima perioadă mai mulţi insideri din cadrul companiei şi-au vândut pachetele de acţiuni pe bursă după ce le-au primit gratuit printr-un program de recompensare a salariaţilor.

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Romgaz Mediaş (SNG), după ce analiştii de la Erste au recomandat titlurile la cumpărare cu un preţ de 49,5 lei/acţiune. Titlurile Romgaz au pierdut ieri 0,3% din valoare şi au închis şedinţa la 33,5 lei/unitate.

  • OMV Petrom (SNP), în condiţiile în care OMV va publica mâine rezultatele financiare pe ultimul trimestru al anului trecut şi ar putea furniza indicii şi privind rezultatele Petrom.

  • Titlurile Băncii Carpatica (BCC), care au pierdut şi ieri 3,2% după ce în presă au apărut informaţii privind implicarea principalului acţionar, Ilie Carabulea, într-un proces în care este acuzat într-un dosar de corupţie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.01.2014

 

Cuvinte cheie:
bursa
, actiuni
, banca
, tranzactii
, transferare
, transilvania
, piata
, obligatiuni
, otp bank
, actiune
, active

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide