Burse - Fonduri mutuale

KBC Securities va fi de astăzi market maker pe contractele futures FP listate la BVB

Autor: Andrei Chirileasa

27.06.2011, 00:02 185

KBC Securities, cea mai mare firmă de brokeraj de pe piaţalocală, va fi market maker pe contractele futures care au ca activsuport acţiunile Fondului Proprietatea (FP), care sunttranzacţionate pe piaţa futures a Bursei de Valori Bucureşti(BVB).

Rolul market makerului este să asigure lichiditate pentruinstrumentele financiare. În prezent, piaţa futures de la Bucureştieste foarte puţin lichidă, însă apariţia mai multor market makeriar putea creşte tranzacţiile. "KBC Securities România va acţiona deluni, 27 iunie 2011, în calitate de Market Maker pentru ambelescadenţe ale contractului FP Futures, respectiv: septembrie 2011 şidecembrie 2011.

Conform parametrilor stabiliţi de către Consiliul Bursei,volumul minim corespunzător ofertei ferme de cumpărare şi devânzare va fi de 25 contracte, iar spread-ul maxim dintre preţurilede cumpărare şi de vânzare afişate de Market Maker va fi de 4 %pentru seria cu cea mai apropiată scadenţă şi de 6 % pentru seriacorespunzătoare celei de-a doua scadenţe", au precizatreprezentanţii BVB.

Alţi market makeri pe piaţa derivatelor de la BVB sunt BrokerCluj, tot pe contractele FP, dar şi pe SIF Muntenia (SIF4), RBSBank, pe derivatele euro/ron, şi Traseville, pe contractul aur.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO