Burse - Fonduri mutuale

La ce preţ vor debuta pe bursă drepturile Nuclearelectrica?

La ce preţ vor debuta pe bursă drepturile...

Autor: Roxana Pricop

03.10.2013, 00:06 514
Drepturile de alocare din cadrul ofertei Nuclearelectrica intră la tranzacţionare vineri, 4 octombrie. Nuclearelectrica este primul IPO din ultimii cinci ani şi toată lumea aşteaptă să vadă care va fi preţul pe bursă. Analiştii estimează că drepturile de alocare vor intra la tranzacţionare la un preţ apropiat de cel din ofertă, de 11,2 lei/unitate.
 
Drepturile de alocare înlocuiesc acţiunile cumpărate de investitori în oferta Nuclearelectrica până ce majorarea de capital va fi înregistrată la Registrul Comerţului şi Depozitarul Central, iar acţiunile vor fi încărcate în conturile investitorilor.
 
Micii investitori, care au primit un discount de 8% la achiziţia acţiunilor faţă de preţul plătit de investitorii instituţionali, ar putea să obţină câştiguri de 8-10% în prima zi, dacă acţiunile vor debuta peste nivelul de 11,2 lei.
 
„Mă aştept ca preţul din prima zi de tran­zac­ţionare a drepturilor de alocare să fie extrem de aproape de preţul de ofertă, preţ care oferă însă un randament bun de circa 8% pentru investitorii de retail. Investitorii locali de retail au profil speculativ şi vor fi tentaţi să vândă“, a spus Mihai Căruntu, şeful departamentului de cercetare pieţe de capital din cadrul BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO