Burse - Fonduri mutuale

Lactag Costeşti şi-a cerut insolvenţa. Raiffeisen Bank are de luat 16 mil. lei

Lactag Costeşti şi-a cerut insolvenţa. Raiffeisen Bank...

Autor: Roxana Pricop

09.02.2016, 00:05 2725
Producătorul de lactate şi carne Lactag Costeşti (LACT) şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Argeş, pentru că nu deţine lichidităţile băneşti să acopere datorii de 67,38 milioane de lei, din care datoriile exizibile mai vechi de 60 de zile sunt în cuantum de 11 milioane de lei. „Singura şansă de salvare a societăţii este restructurarea companiei în contextul procedurii legii insolvenţei prevăzute de Legea 85/2014“, potrivit unui raport emis de companie pe bursă.
 
Datoriile companiei faţă de furnizori, bănci, instituţii publice şi datorii salariale restante se ridică la suma de 67,3 milioane de lei din care băncile au 23,4 milioane de lei. Datoriile companiei la Raiffeisen Bank sunt cele mai mari, de 16,4 milioane de lei, la UniCredit de un milion de lei şi la Garanti Bank de 5,9 milioane de lei. Către furnizori, Lactag are datorii de 15,5 milioane de lei, iar către alţi creditori cuantumul datoriilor este de 22,9 milioane de lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO