Finanţe personale

Lactalis trebuie să convingă 20% din acţionarii Albalact pentru a delista compania

4 feb 2016 Autor: Roxana Pricop

Grupul francez Lactalis interesat de preluarea Albalact (sim­bol bursier ALBZ), cel mai mare producător local de lactate, are nevoie de participaţiile acţionarilor care deţin cel puţin 20% din capital, în afară de familia Ciurtin şi fondul de investiţii RC2, care deţin 70% şi pe care deja i-a convins să vândă, pentru a putea delista compania de la bursa din Bucureşti.

Albalact este o companie publică, fiind listată pe piaţa principală a bursei începând din iunie 2015, după 19 ani de tranzacţionare pe piaţa RASDAQ.

Astfel că preluarea de către grupul francez Lactalis, companie privată, va trebui să respecte regulile pieţei locale de capital.

Mai exact, Legea pieţei de capital numărul 297 din 2004 spune că o companie se poate delista dacă un ofertant (Lactalis în cazul de faţă), în urma derulării unei oferte publice de cumpărare, fie ajunge să deţină 95% din capital, fie a cumpărat 90% din acţiunile scoase în oferta publică de cumpărare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.02.2016

 

Cuvinte cheie:
Finanţe personale
, lactalis
, lactate
, albalact
, delistare
, actionari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide