Burse - Fonduri mutuale

Lactalis trebuie să convingă 20% din acţionarii Albalact pentru a delista compania

Lactalis trebuie să convingă 20% din acţionarii...

Autor: Roxana Pricop

04.02.2016, 00:07 1403

Grupul francez Lactalis interesat de preluarea Albalact (sim­bol bursier ALBZ), cel mai mare producător local de lactate, are nevoie de participaţiile acţionarilor care deţin cel puţin 20% din capital, în afară de familia Ciurtin şi fondul de investiţii RC2, care deţin 70% şi pe care deja i-a convins să vândă, pentru a putea delista compania de la bursa din Bucureşti.

Albalact este o companie publică, fiind listată pe piaţa principală a bursei începând din iunie 2015, după 19 ani de tranzacţionare pe piaţa RASDAQ.

Astfel că preluarea de către grupul francez Lactalis, companie privată, va trebui să respecte regulile pieţei locale de capital.

Mai exact, Legea pieţei de capital numărul 297 din 2004 spune că o companie se poate delista dacă un ofertant (Lactalis în cazul de faţă), în urma derulării unei oferte publice de cumpărare, fie ajunge să deţină 95% din capital, fie a cumpărat 90% din acţiunile scoase în oferta publică de cumpărare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO