Burse - Fonduri mutuale

Laurenţiu Ciocîrlan, Raiffeisen: Probabil în următorii doi ani vom ajunge la 5-10 companii listate pe an la BVB

Laurenţiu Ciocîrlan, Raiffeisen: Probabil în...

Autor: Liviu Popescu, Dan Grigore Ivan

25.08.2017, 00:07 1681

Piaţa de capital românească ar putea oferi în curând un peisaj bursier mult mai dinamic decât în prezent, animat în principal de un număr considerabil mai mare de noi companii care vor alege să facă pasul către arena de tranzacţionare, consideră Laurenţiu Ciocîrlan, şeful diviziei de investiţii din cadrul Raiffeisen Bank, bancherul care a stat în spatele celor mai mari listări de pe piaţa locală. 

„Cred că suntem pe cale să ne ducem de la una-două companii listate pe an, cum a fost până de curând, la mult mai multe. Patru-cinci, să ajungem chiar la şapte-opt-zece companii pe an. Probabil în următorii doi ani o să ajungem să avem între cinci şi zece companii listate pe an“, spune Ciocîrlan într-un interviu pentru ZF.

Bursa românească are în prezent un număr de 85 de companii listate pe piaţa principală cu o capitalizare de 163 mld. lei, cea mai recent intrată în ringul de tranzacţionare fiind Digi, care a deschis totodată în luna mai un nou sector pe această piaţă, cel de telecomunicaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO