Burse - Fonduri mutuale

Libanezul Ali H. Lakis a demisionat din CA al SIF Banat-Crişana

Libanezul Ali H. Lakis a demisionat din CA al SIF...

Autor: Marius Oncu

05.12.2014, 15:59 862

"Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana, întrunit în data de 5 decembrie 2014, a luat act de demisia dlui. Ali H. Lakis din funcţia de administrator al societăţii. Demisia a fost înregistrată la societate în data de 5 decembrie 2014", se arată într-un comunicat al SIF Banat-Crişana.

Ali H. Lakis a fost ales membru în CA SIF Banat-Crişana, ca reprezentant Banque SBA, în luna aprilie 2013, când au avut loc alegeri pentru toate cele şapte posturi de administratori.

Consiliul de Administraţie este format în prezent din şase membri, respectiv Dragoş Bîlteanu - preşedinte al Consiliului şi director general, Ştefan Dumitru - vicepreşedinte, Ion Stancu, Adrian Petreanu, Valentin Chiser şi Najib El Lakis.

Ali Lakis deţine, din iunie 2012, postul de şef Departament Credit la Banque SBA, din Cipru. Anterior, Lakis a lucrat în Liban la mai multe companii din sectorul financiar, dar şi la Divizia Financiar - Administrativă a Ministerului Apărării din Liban, unde a fost responsabil pentru audit în perioada 2005 - 2006.

Banque SBA este din 2008 parte a instituţiei libaneze de credit Banque Libano-Francaise.

Potrivit unui anunţ al ASF din luna martie, Ali H. Lakis ar fi acţionat concertat la SIF Banat-Crişana împreună cu tatăl său şi directorul general al SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu.

Autoritarea de Supraveghere Financiară (ASF) a stabilit la începutul lunii martie că Bîlteanu, Najib, Romenergo, acţionează concertat şi deţin 11,72% din acţiunile SIF şi i-a obligat să vândă 6,72% din titluri, pentru a nu depăşi pragul de deţinere de 5% prevăzut de legislaţia pieţei de capital.

ASF a stabilit acţiunea concertată având în vedere unele declaraţii date de Bîlteanu, El Lakis Najib, Ali H. Lakis şi Romenergo, potrivit unei decizii emise de instituţie.

În plus, ASF a avut în vedere că Smalling Limited şi Gardner Limited au cumpărat acţiuni SIF Banat-Crişana cu bani împrumutaţi de la firma Cahuita Limited. Beneficiarul real al firmei Cahuita Lmited era la momentul respectiv Ali H. Lakis din Liban, potrivit informaţiilor fumizate ASF de Autoritatea de Supraveghere a Pieţei de Capital din Cipru şi obţinute prin intermediul Bank of Cyprus, potrivit ASF.

SIF Banat-Crişana a anunţat, în octombrie, că ASF a ridicat suspendarea unor drepturi de vot în cazul grupului format de Dragoş Bîlteanu, El Lakis Najib şi companiile Romenergo, Smalling şi Gardner (înregistrate în Cipru), prezumate că ar acţiona concertat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO