Burse - Fonduri mutuale

Lichiditatea OTC, în creştere. Investitorii au transferat acţiuni de 1,3 mld. lei în afara bursei. În topul preferinţelor: FP, Romgaz, BRD şi Banca Transilvania

Lichiditatea OTC, în creştere. Investitorii au...

Autor: Radu Bostan

16.07.2015, 00:04 567
Investitorii au transferat acţiuni în valoare de 1,3 miliarde de lei în afara bursei („over the counter”-OTC) în acest an, cele mai tranzacţionate titluri fiind, la fel ca pe bursă, Fondul Proprietatea, Romgaz, BRD şi Banca Transilvania, potrivit informaţiilor furnizate de Depozitarul Central, instituţia responsabilă de decontarea tranzacţiilor.

Spre comparaţie, tran­zacţiile cu acţiuni pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti au fost în acest an de 4,5 miliarde de lei. Unii dintre criticii tranzacţiilor OTC spun că astfel de tranzacţii pun în pericol lichiditatea de pe bursă, în contextul în care principalul lor avantaj este că investitorul nu este nevoit să îşi deschidă un cont de tranzacţionare.

Anul trecut (12 luni), tranzacţiile OTC au fost în valoare de 2,2 miliarde de lei, la un rulaj de aproape 13 mld. lei pe piaţa principală a BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO