Liviu Dragnea, PSD: Vrem să creăm un fond suveran unde să adunăm toate acţiunile pe care le deţine statul la companiile profitabile. Vorbim aici de un fond de 40 de miliarde de lei

24 nov 2016 Autor: Corina Zamfir

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, spune că intenţia partidului, dacă va prelua guvernarea, este de a crea un fond suveran de dezvoltare şi investiţii, prin care să susţină diferite proiecte publice şi de reindustrializare a României.

”Fondul va fi un instrument care va lua în portofoliu toate acţiunile de la toate societăţile de stat româneşti profitabile. În acest moment toate aceste acţiuni au o valoare de aproximativ 40 de miliarde de lei. De unde va avea surse acest fond? În primul rând este vorba despre dividendele care şi acum se încasează de bugetul de stat de la aceste companii, undeva la 2,5-2,6 mld. lei pe an. În patru ani de zile se strâng 10 miliarde de lei. Acest fond va emite obligaţiuni pentru finanţarea proiectelor. Noi am pus o limită de 20 de miliarde de lei în trei ani”.

VIDEO ZF Special: Ce vrea să facă PSD cu economia dacă ajunge la putere? Urmăriţi aici emisiunea integrală cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD

Cu aceşti bani şi cu parteneriatele private, PSD speră să relanseze investiţiile, să crească locurile de muncă şi să ducă creşterea economică la un ritm de peste 5% pe an, fără să creeze deficite.

Acest fond ar urma să fie administrat de către profesionişti, de către firme specialiazte, fără o influenţă politică, a menţionat Dragnea.

Guvernul îi va trasa doar liniile directoare, a menţionat el. 

 

Cuvinte cheie:
fond
, dragnea
, psd
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide