Burse - Fonduri mutuale

Liviu Giugiumica: Prioritatea mea este accelerarea reformarii bursei de la Bucuresti

Liviu Giugiumica: Prioritatea mea este accelerarea reformarii bursei de la Bucuresti
01.03.2009, 21:40 515

Presedintele firmei de brokeraj UniCredit CA-IB Securities, Liviu Giugiumica, a fost numit joi membru in Consiliul de Administratie (CA) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Numirea lui Giugiumica este una temporara, urmand ca in cadrul adunarii generale a actionarilor BVB din 3 aprilie sa fie ales un membru deplin, in locul presedintelui Orizont Vest Oradea, Nicolae Rusu, caruia CNVM i-a interzis sa mai deruleze activitati pe piata de capital timp de 5 ani. Alegerea lui Giugiumica, reprezentantul uneia dintre cele mai mari case de brokeraj de pe piata in Consiliul Bursei ar intari pozitia miscarii reformatoare in conducerea principalei institutii a pietei de capital. "Prioritatea mea este accelerarea procesului de reformare a pietei de capital. Vreau sa acceleram procedurile aflate in derulare, cum este introducerea conturilor globale, care este in aprobare la CNVM, si introducerea unor produse noi: short selling, derivate, optiuni. Acesta este si scopul principal care m-a determinat sa accept acest post", a declarat Liviu Giugiumica. El mai spune ca un alt obiectiv al sau este cresterea lichiditatii Bursei de la Bucuresti. "Trebuie sa aducem piata la un nivel european, pentru ca in acest moment nu este. Daca nici noi nu reusim sa reformam piata, atunci va fi rau in primul rand pentru noi", a precizat seful CA IB Securities. Prin numirea lui Giugiumica, bancile au ajuns sa detina patru din cele noua locuri in Consiliul Bursei, ceilalti trei reprezentanti "bancari" fiind Stere Farmache, vicepresedintele Alpha Bank, care detine functia de presedinte al BVB, Dana Mirela Ionescu, presedintele Raiffeisen Capital&Investment, si Rares Nilas, directorul general al BT Securities, firma de brokeraj a Bancii Transilvania. Reprezentantii caselor de brokeraj independente sunt Petru Prunea, presedintele Broker Cluj, Mircea Botta, presedintele Romcapital Timisoara, Ovidiu Sergiu Popp, presedintele Intervam si al Depozitarului Central si Adrian Manaila, presedintele Eldainvest Galati. Al noualea loc in Consiliul Bursei este ocupat de presedintele Asociatiei Brokerilor, Dan Paul.

Liviu Giugiumica, 41 de ani
Director general al societatii de brokeraj UniCredit CA IB Securities Romania, din 2006. Anterior a condus timp de patru ani BRD Securities.
Absolvent al York University din Toronto (Canada) si a lucrat cativa ani in City-ul londonez (cartierul financiar din Londra).
Anul trecut, UniCredit CA IB Securities a intermediat tranzactii cu actiuni in valoare de 187 mil. euro, ocupand locul cinci in topul brokerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO