Burse - Fonduri mutuale

Liviu Nistoran, fostul preşedinte al ANCOM şi proprietarul Televoice (Evolio), este noul preşedinte al Consiliului de supraveghere de la Hidroelectrica. “Vom debloca procesul de listare. În 4 luni vom face mai mult ca în 4 ani”

Liviu Nistoran

Liviu Nistoran

Autor: Adrian Seceleanu

27.04.2017, 10:46 1582

Liviu Nistoran, care a ocupat în trecut poziţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii - arbitrul unei pieţe de 4 mld. euro pe an, şi proprietarul companiei Televoice care vinde smartphone-uri, drone şi alte gadgeturi sub brandul Evolio, a fost votat miercuri seară preşedinte al Consiliului de supraveghere al Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică şi cea mai valoroasă companie din România.

Solicitat să ofere detalii despre priorităţile sale din noua poziţie, Nistoran a declarat că printre ele se numără deblocarea procesului de listare al companiei.

“Una dintre priorităţi este legată de deblocarea procesului de listare la bursă, proces început în 2013 şi care a bătut pasul pe loc. Din acest punct de vedere, în următoarele 4 luni se vor face mai multe decât s-au făcut în ultimii 4 ani”, a declarat Nistoran pentru ZF.

El a adăugat că printre obiectivele sale se mai numără şi creşterea gradului de control asupra managementului. “Vom verifica atent toate contractele de vânzare de energie dar şi contractele de achiziţii. Urmărim să obţinem o mai mare transparenţă în ceea ce priveşte încheierea  contractelor precum şi în legătură cu paşii concreţi făcuţi în direcţia listării la bursă, proces în urma căruia statul român va încasa o sumă cuprinsă între 500 de milioane de euro şi 1 miliard  de euro.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO