Ludwik Sobolewski: Este decizia acţionarilor dacă vor să continuu sau nu la conducerea bursei de la Bucureşti

23 ian 2017 Autor: Cristian Hostiuc

Vrea Ludwik Sobolewski un nou mandat la conducerea bursei de la Bucureşti? „Bursa este o companie privată şi este decizia acţionarilor dacă vor să continuu sau nu“, răspunde el într-o discuţie cu ZF la Viena.
 
Venirea la Bucureşti a polonezului Ludwik Sobolewski, fost şef al bursei de la Varşovia, a fost o surpriză pentru piaţa de capital românească, dar a fost o soluţie la luptele interne. El a fost adus şi susţinut de Lucian Anghel, preşedintele bursei, şi de investitorii străini care sunt acţionari la bursă.
 
Sobolewski, care a condus bursa poloneză în perioada de boom, a primit în 2013 un mandat de patru ani la Bucureşti, care expiră în acest an, în august.
 
Lucian Anghel nu vrea să comen­teze pe marginea acestui subiect, fiind o chestiune între Consiliul de Ad­mi­nis­traţie al bursei şi Sobolewski.
 
Până când va vedea dacă Bursa de la Bucureşti îi va propune un nou man­dat sau nu, Sobolewski spune că are câteva priorităţi în acest an: popula­rizarea bursei în rândul românilor astfel încât mai mulţi dintre ei să tranzacţioneze la bursă sau să inves­tească în fonduri mutuale, care la rândul lor să tran­zacţioneze pe bursă; finali­zarea fuziunii cu Sibex, „deşi nu e un business în termeni de bu­siness“, astfel încât să se rezolve o problemă, iar Ro­mânia să funcţioneze după modelul „one country, one system“; rezolvarea situa­ţiei celor 8-9 milioane de cuponari care au acţiuni şi nu fac nimic cu ele şi, nu în ultimul rând, includerea bursei de la Bucureşti în indicii bursieri globali.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.01.2017

 

Cuvinte cheie:
bucuresti
, bursa
, refuz
, actionari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide