Burse - Fonduri mutuale

Ludwik Sobolewski: Este decizia acţionarilor dacă vor să continuu sau nu la conducerea bursei de la Bucureşti

 Ludwik Sobolewski

Ludwik Sobolewski

Autor: Cristian Hostiuc

23.01.2017, 00:06 269
Vrea Ludwik Sobolewski un nou mandat la conducerea bursei de la Bucureşti? „Bursa este o companie privată şi este decizia acţionarilor dacă vor să continuu sau nu“, răspunde el într-o discuţie cu ZF la Viena.
 
Venirea la Bucureşti a polonezului Ludwik Sobolewski, fost şef al bursei de la Varşovia, a fost o surpriză pentru piaţa de capital românească, dar a fost o soluţie la luptele interne. El a fost adus şi susţinut de Lucian Anghel, preşedintele bursei, şi de investitorii străini care sunt acţionari la bursă.
 
Sobolewski, care a condus bursa poloneză în perioada de boom, a primit în 2013 un mandat de patru ani la Bucureşti, care expiră în acest an, în august.
 
Lucian Anghel nu vrea să comen­teze pe marginea acestui subiect, fiind o chestiune între Consiliul de Ad­mi­nis­traţie al bursei şi Sobolewski.
 
Până când va vedea dacă Bursa de la Bucureşti îi va propune un nou man­dat sau nu, Sobolewski spune că are câteva priorităţi în acest an: popula­rizarea bursei în rândul românilor astfel încât mai mulţi dintre ei să tranzacţioneze la bursă sau să inves­tească în fonduri mutuale, care la rândul lor să tran­zacţioneze pe bursă; finali­zarea fuziunii cu Sibex, „deşi nu e un business în termeni de bu­siness“, astfel încât să se rezolve o problemă, iar Ro­mânia să funcţioneze după modelul „one country, one system“; rezolvarea situa­ţiei celor 8-9 milioane de cuponari care au acţiuni şi nu fac nimic cu ele şi, nu în ultimul rând, includerea bursei de la Bucureşti în indicii bursieri globali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO