Burse - Fonduri mutuale

Ludwik Sobolewski, şeful BVB: Maximele atinse recent pe bursa românească nu reprezintă o bulă, ci noua normalitate. „Creşterea preţului acţiunilor survine în contextul situaţiei internaţionale şi asta este evident.“

Mai a fost cea mai tranzacţionată lună din ultimii 10 ani, cu un rulaj de 2,15 miliarde de lei

Mai a fost cea mai tranzacţionată lună din ultimii 10 ani, cu un rulaj de 2,15 miliarde de lei

Autor: Liviu Popescu

07.06.2017, 00:05 614

Ludwik Sobolewski, polonezul aflat de patru ani la conducerea Bursei de Valori Bucureşti, susţine că piaţa românească de capital nu este într-un „bubble“ (bulă speculativă-n.red.), ci că procesul de apreciere al acţiunilor companiilor este noua normalitate care se formează pentru prima oară în istorie.

„Nu suntem martori la un «bubble» aici, în Bu­cureşti. Pur şi simplu, ne întoarcem dintr-o călătorie care ne-a condus undeva, dar nu în direcţia dezira­bilă, ci spre o ligă inferioară a pieţelor. Suntem deja în tranziţie spre o ligă superioară şi asistăm la un proces al aprecierii companiilor listate, provenind din acest avans şi din continuarea sa aşteptată“, scrie Lud­wik Sobolewski într-un comentariu publicat pe In­vestingRomania, o platformă administrată de operatorul bursier care agregă analize, ştiri şi rapoarte despre emitenţi.

Indicele BET, care urmăreşte cele mai tranzac­ţio­nte acţiuni de la Bucureşti, afişa ieri după-masă o valoare de 8.685 de puncte, iar de la începutul anului are un plus de 22%. Indicele a crescut în luna mai pentru a cincea lună consecutiv, iar la 31 mai avea un avans de 23,8%, cel mai ridicat din pieţele de capital din Uniunea Europeană. Pe locul doi se poziţionează Austria, iar podiumul este completat de Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO