Burse - Fonduri mutuale

„Lunea neagră“ a trezit investitorii din amorţeală, iar bursa se anunţă agitată până la finalul anului. „Banii noi stau deoparte şi aşteaptă o nouă scădere“

„Lunea neagră“ a trezit investitorii din...

Autor: Radu Bostan

28.08.2015, 00:08 1710

Corecţiile subite de pe bursă de la începutul săp­tămânii, în ziua po­reclită imediat „lunea neagră“, au readus aten­ţia investitorilor către piaţă, iar rulajele au urcat la maximul anului. În ulti­mele zile bursa a revenit pe verde şi efer­ves­cenţa s-a temperat, dar brokerii spun că pot urma noi corecţii şi noi oportunităţi de achiziţii ieftine.

Bursa şi principalele acţiuni încă îşi mai „ling rănile“ după şocul de luni, când indicele BET a închis în scădere cu 6,3% faţă de ziua precedentă, iar unele dintre cele mai populare titluri au pier­dut şi 9% din valoare într-o vânzare masivă. Volumul tranzacţiilor cu blue-chips, acţiunile din com­ponenţa indi­celui BET, a urcat atunci la 52,5 mi­lioa­ne, maximul anului şi de trei ori mai mare decât rulajul mediu zilnic al bursei.

„Volumul mare înseamnă că un număr mai mare de investitori mici şi medii s-au panicat şi au vândut. Au fost probabil şi speculatori, pentru că uneori după o scădere abruptă urmează şi o revenire, când, dacă îţi asumi nişte riscuri, cumperi în speranţa că lucrurile îşi vor reveni după o zi-două, ceea ce s-a şi întâmplat“, spune Răzvan Paşol, directorul general al firmei de brokeraj Intercapital Invest.

„Dacă ar fi fost volume mici, ţinând cont de câţi voiau să vândă, atunci oferta aceasta nu ar fi fost absorbită şi scăderile ar fi fost şi mai mari“, a adăugat brokerul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO