Burse - Fonduri mutuale

Lupta pe CA-uri continuă. Trei candidaţi pe un loc în boardul Transelectrica

Lupta pe CA-uri continuă. Trei candidaţi pe un loc în...

Autor: Radu Bostan

29.10.2015, 00:07 1305

Şapte candidaţi, inclusiv foşti directori E.ON şi Hidroelectrica, dar şi preşedintele CNADNR, îşi dispută cele două posturi libere din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica (simbol bursier TEL), companie de stat cu afaceri de peste 2 miliarde de lei anual.

Ministerul Economiei, care controlează transportatorul de electricitate, a propus de unul singur nu mai puţin de şase candidaţi, iar singurul acţionar privat care şi-a înaintat o propunere a fost SIF Moldova.

Pe lista care va fi discutată de acţionari pe 9 noiembrie se regăsesc nume vechi din CA-urile companiilor de stat, precum Ovidiu Demetrescu şi Remus Vulpescu, şi directori cu experienţă de 30 de ani în companii energetice. Membrii obişnuiţi ai boardului Transelectrica sunt remuneraţi cu 3.900 de lei brut lunar (2.700 lei net), dar mai pot încasa un bonus de maximum 12 indemnizaţii fixe dacă societatea reduce timpul mediu de întrerupere a alimentării cu electricitate, măreşte profitul operaţional (EBITDA) şi investeşte în reţele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO