Burse - Fonduri mutuale

Magazinul Cocor, din Bucureşti, a fost scos la vânzare cu 50 de milioane de euro

Magazinul Cocor, din Bucureşti, a fost scos la vânzare cu 50 de milioane de euro

Autor: Andrei Chirileasa

18.07.2012, 10:44 3514

Acţionarii Cocor Bucureşti (COCR), compania care deţine magazinul cu acelaşi nume din centrul Capitalei, au aprobat vânzarea tuturor activelor companiei, inclusiv a magazinului Cocor, pentru care acţionarii companiei au stabilit un preţ "de listă" de 50 de milioane de euro, dar care poate fi redus cu până la 50%.

"Faţă de preţul propus, preşedintele Consiliului de Administraţie va putea vinde cu aprobarea Consiliului de Administraţie, la un preţ care să nu fie sub 50% din valoarea propusă menţionată mai sus. Orice reducere de preţ sub 50% se poate face doar cu hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor", se arată în hotărârile AGA transmise bursei.

Nu este clar dacă acest preţ include şi terenul pe care este amplasat magazinul.

Cocor este într-o situaţie dificilă din cauză că încasările din chirii au scăzut puternic şi nu-i mai acoperă ratele pe care le are de plătit la BCR. Compania are un credit de circa 18 mil. euro contractat în 2008 de la BCR pentru modernizarea magazinului Cocor, iar din cauza întârzierilor la plata ratelor, banca a ameninţat compania cu executarea silită.

Acţionarii Cocor au mai aprobat strategia de restructurare a companiei, care include şi vânzări de active în scopul rambursării totale sau parţiale a creditului.

Acţionarii Cocor sunt fondul de investiţii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Beşliu, SIF Muntenia şi SIF Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO