Burse - Fonduri mutuale

Mai au resurse de crestere actiunile Condmag Brasov cand compania isi bugeteaza stagnare?

12.04.2010, 23:05 68

Constructorul de magistrale Condmag Brasov (COMI), controlat deomul de afaceri Gheorghe Calburean, si-a bugetat pentru acest anvenituri totale de 238,5 mil. lei (circa 57,7 mil. euro), cu 2,3%peste nivelul realizat in 2009. Cifra de afaceri a companiei s-amajorat anul trecut cu 56%, la 226,8 mil. lei (53,4 mil. euro).

Conducerea Condmag previzioneaza ca va realiza in 2010 un profitnet de 18,2 mil. lei (4,4 mil. euro) similar cu cel obtinut anultrecut, nivel la care actiunile companiei sunt evaluate pe Bursa laun PER (pret raportat la profit/actiune - n.red.) de 11,8. Castigulrealizat de firma in 2009 a fost propus pentru repartizare ladispozitia societatii, dat fiind volumul mare de investitiiplanificat in acest an.

Actiunile Condmag au crescut cu 300% in ultimul an (12 aprilie2009 -12 aprilie 2010) aducand investitorilor cel mai mare castigdintre actiunile de pe Bursa. De la inceputul anului, actiunile auurcat cu 40%, fiind introduse recent in indicele BET.

"Pe termen scurt actiunile Condmag si-au epuizat o buna partedin potentialul de crestere, in conditiile mentinerii unui contextpozitiv pe burse urmand a avea o evolutie similara sau usor maibuna in comparatie cu celelalte societati din cosul indicelui BET.Prin prisma conturarii proiectului Nabucco, prin prisma cresteriinevoii de dezvoltare a infrastructurii Romgaz si Transgaz sipozitiei bune ocupate in domeniul sau de activitate, Condmag ramaneo companie interesanta pe termen mediu si lung", spune AndreeaGheorghe, sefa departamentului de analiza din cadrul IntercapitalInvest.

Compania a anuntat in urma cu cateva saptamani ca a castigat uncontract pentru repararea unei conducte de gaze apartinandprincipalului sau client, Transgaz Medias (TGN), valoarea acestuiaridicandu-se la 28 de milioane de lei (6,8 milioane de euro, cu totcu TVA).

Pentru acest an, Condmag are un buget de investitii in valoarede 50,8 milioane de lei (11 milioane de euro), dublu fata de cel deanul trecut, destinat achizitiei de utilaje care sa ridiceproductivitatea la montajul conductelor de gaze. Investitiile vorfi finantate prin surse proprii cu suma de 30,4 milioane de lei(7,2 milioane de euro) si respectiv surse atrase in valoare de 20,4milioane de lei (4,8 milioane de euro) la care se are in vedereatragerea de finantari prin fonduri europene nerambursabile.

Printre obiectivele Condmag din acest an se mai numaracontinuarea reducerii costurilor inceputa in anii precedenti.

Calburean declara la finele anului precedent ca vrea sa castigelucrarile pentru construirea gazoductului Nabucco si intentioneazasa gestioneze proiectul de pe teritoriul Romaniei in calitate deantreprenor general. Condmag este cel mai mare constructor demagistrale autohton, cu o cota de circa 33% in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO