Burse - Fonduri mutuale

Maillis Grecia şi-a schimbat acţionarii greci cu americanii din grupul HIG Capital

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Cojocar

07.07.2014, 00:00 399

Producătorul şi distribuitorul de ambalaje MJ Maillis (MJM) a anunţat pe bursa de la Bucureşti că HIG Luxembourg Holdings 46, firmă controlată de americanii de la HIG Bayside Advisers şi HIG Europe Capital Partners, a preluat controlul companiei-mamă a Maillis, respectiv MJ Maillis Industrial Packing Systems & Technologies (Maillis Grecia).

Astfel, firma românească a ajuns să fie controlată indirect de americanii din grupul HIG Capital, specializată în investiţii de tip private-equity. Cele două firme americane au ajuns la finele lunii trecute să deţină prin intermediul HIG Luxembourg Holdings 46 aproximativ 73% din Maillis Grecia, au anunţat reprezentanţii MJ Maillis pe bursa de la Bucureşti.

Americanii au lansat pe bursa din Grecia o ofertă de preluare obligatorie în vederea preluării a 100% din acţiunile Maillis Grecia şi ar putea să deruleze o ofertă asemănătoare şi pe bursa de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO