Burse - Fonduri mutuale

Majorarea de capital de 239 mil. lei de la Nuclearelectrica rămâne în vigoare

Majorarea de capital de 239 mil. lei de la...

Autor: Ioana Tudor

27.01.2015, 00:04 469

Tribunalul Bucureşti a respins vineri, 23 ianuarie, ca neîntemeiată cererea formulată de Fondul Proprietatea (FP) pentru suspendarea unei hotărâri AGA de la Nuclear­elec­trica (SNN) din octombrie 2014 privind majorarea capitalului social al producătorului de electricitate cu 239 mil. lei.

Fondul este acţionar minoritar la Nuclearelectrica cu 9,7% din capital. FP solicitase instanţei ca respectiva hotărâre a AGA Nuclearelectrica să fie suspendată până la soluţionarea definitivă a unei acţiuni în anularea deciziei de majorare a capitalului social formulată tot de FP, care deţine 9,7% din capitalul producătorului de electricitate.

Hotărârea Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la pronunţare. Statul român a decis în AGA din 6 octombrie 2014 majorarea capitalului social al Nuclearelectrica cu suma de până la 239,1 mil. lei, la peste 3 mld. lei.

WikiZF: Profilul companieiFondul Proprietatea

Cea mai mare parte din suma suplimentară, de 194,3 mil. lei sau 81% din suma propusă a fi vărsată, ar reprezenta contribuţia statului, care este acţionar majoritar şi care vrea să îi fie recunoscute în capital alocaţiile bugetare aferente perioadei 2006-2009 pentru realizarea Unităţii 2 şi pentru finanţarea construirii a încă trei unităţi  la centrala nucleară de la Cernavodă.

FP şi ceilalţi acţionari minoritari ai Nuclear­electrica, care deţin cumulat 18,7% din SNN, ar trebui să participe cu circa 44,8 mil. lei la majorarea de capital pentru a-şi menţine participaţiile.

WikiZF: Profilul companiei Nuclear­elec­trica

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO