Burse - Fonduri mutuale

Majorarea de capital de la Banca Transilvania a ajuns la Curtea Constituţională

Autor: Andrei Chirileasa

05.10.2010, 23:48 254

Procesul prin care SIF Banat-Crişana (SIF1) a atacat deciziileadunării generale extraordinare a acţionarilor (AGEA) din apriliede la Banca Transilvania (TLV), prin care s-a hotărât majorareacapitalului social, a fost suspendat de Tribunalul Cluj până lasoluţionarea unei excepţii de neconstituţionalitate invocată de unadintre părţi.

SIF Banat-Crişana a cerut anularea hotărârilor AGEA care vizau,printre altele, majorarea capitalului social al băncii cu 120 mil.lei prin aporturi în numerar din partea acţionarilor. Totodată,SIF1 a cerut suspendarea punerii în aplicare a hotărârilor până lajudecarea cererii de anulare. SIF Banat-Crişana a intrat înconflict deschis cu Banca Transilvania după AGA din aprilie, cândşi-a pierdut locul în Consiliul de Administraţie al băncii. SIF1 aatacat în instanţă şi hotărârile adunării generale ordinare (AGOA)prin care s-a ales Consiliul de Administraţie. Drepturile depreferinţă pentru majorarea de capital de la TLV au intratsăptămâna trecută la tranzacţionare pe Bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO