Burse - Fonduri mutuale

Mană cerească pentru bursa din Frankfurt: Siemens, cel mai mare conglomerat european, a ales Deutsche Borse pentru listare, în cel mai mare IPO din ultimii 20 de ani pentru Germania

Mană cerească pentru bursa din Frankfurt: Siemens, cel...

Autor: Ştefan Stan

30.11.2017, 11:05 1062

Siemens, cel mai mare conglomerat european, plănuieşte să îşi listeze divizia de 40 de miliarde de dolari de soluţii medicale pe bursa din Frankfurt, ceea ce pregăteşte cea mai mare listare din mai bine de două decenii, scrie Financial Times. 

Grupul din Munchen a anunţat miercuri că a ales Frankfrut în locul New York-ului pentru a lista Healthineers, un business de imaginistică şi diagnoză. Decizia boardului de supraveghere de a lista compania acolo - cel mai probabil în prima jumătate din 2018 - este una uriaşă pentru Deutsche Borse, care a fost subminată în lista pentru marile listări de către New York, Londra sau Hong Kong. 

Ca parte din IPO, analiştii se aşteaptă ca Siemens să vândă o participaţie minoritară de până la 25%. Aceasta ar reprezenta cea mai mare listare pe bursa din Frankfrut de la listarea Deutsche Telekom, în valoare de 13 miliarde de dolari, în 1996. Listarea va fi cea mai mare mutare de până acum a şefului Joe Kaeser, în condiţiile în care el reorganizează structura grupului. 

Potrivit viziunii lui Kaeser până pe 2020, Siemens se focusează pe operaţiunile industriale de bază şi pe reorganizarea unor departamente. În ultimul trimestru, Healthineers a fost cea mai profitabilă divizie pentru Siemens, cu vânzări de peste 3,7 miliarde de euro. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO