Burse - Fonduri mutuale

Management privat la Poştă: de trei luni, nici măcar raportul pe 2012

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Mirabela Tiron, Roxana Pricop

26.03.2013, 00:07 1870

Deşi managementul privat s-a instalat de aproape trei luni la Poştă, nici măcar raportul aferent anului 2012, şi nici pe 2011, în care să se prezinte situaţia operatorului de servicii poştale, nu a fost publicat pe site-ul companiei, aşa cum au ce­lelalte poşte europene. Poşta Austriacă a publicat pe 14 martie raportul de 100 de pagini aferent activităţii anului 2012.

De pe site-ul Poştei Române lipsesc şi declaraţiile de avere, în condiţiile în care noua conducere ar fi trebuit să aducă mai multă transparenţă în companie.

Directorul general „privat“ Ion Smeeianu, care ocupă această poziţie încă din mai 2012, când a fost numit politic în funcţie, este remunerat lunar cu o sumă netă ce variază între 6.000 şi 11.000 de euro, în timp ce membrii consiliului de administraţie primesc lunar o remuneraţie de 1.000 de euro net, potrivit unei hotărâri din decembrie din Adunarea Generală a Acţionarilor a companiei, citată de Mediafax.

Contactat de ZF, Smeeianu nu a dorit să dea nicio declaraţie, precizând „vorbiţi cu purtătorul de cuvânt“. Adrian Volintiru, preşedintele CA, nu a putut fi contactat. Dan Du­mi­trescu, purtătorul de cuvânt, nu a răspuns solicitării ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO