Burse - Fonduri mutuale

Managerul celui mai performant fond pariază pe SIF-uri pentru toamnă

Dragoş Balaci, managerul Audas Pis­cator

Dragoş Balaci, managerul Audas Pis­cator

Autor: Roxana Pricop

09.09.2015, 00:07 2802

Acţiunile celor cinci SIF-uri au potenţialul de a per­forma peste media pieţei în următoarele luni, spune Dragoş Balaci, managerul Audas Pis­cator, care deţine  titlul de cel mai per­formant fond de investiţii cu un randament de 48% în euro în ultimul an.

„SIF-urile mă aştept să per­formeze peste media pieţei în condiţiile unei clarificări a legislaţiei referitoare la pragul minim de deţinere.“

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri şi al Fondului Proprietatea, a scăzut cu circa 1% în acest an, tras în jos de Fondul Proprietatea.

Din rândul celor cinci SIF-uri cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile SIF Banat-Crişana, cu un plus de 22% în acest an. Avansul  a fost ali­men­tat şi de reluarea distribuţiei de dividende după doi ani de pauză.

În iulie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat pe website-ul propriu un document prin care a ce­rut opiniile pieţei de capital despre strategia sa de re­vi­zuire a cadrului legal de funcţionare a AOPC-urilor, cate­gorie din care fac parte fondurile închise de investiţii, SIF-urile şi Fon­dul Proprietatea.

Una dintre cele mai impor­tante prevederi cu referire la SIF-uri din legea pieţei de ca­pital este limitarea deţinerilor de acţiuni la 5% din capitalul SIF-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO