Managerul unui fond cu 37% câştig în ultimul an: Suntem optimişti pentru strategia de investiţii în perioada următoare

19 mai 2017 Autor: Liviu Popescu

„Piaţa de acţiuni locală a avut o evoluţie pozitivă în luna aprilie (BET-XT: Ă1,44%), în corelaţie cu pieţele externe susţinute de raportările financiare pozitive ale companiilor din SUA, precum şi de creşterea economiei globale.“

Loredana Lungu, managerul fondului de acţiuni Erste Equity Ro­mâ­nia, care în ultimul an afişează un ran­dament de 37%, spune că este optimistă în perioada următoare cu privire la strategia de investiţii. „Randamentele atractive ale divi­dendelor, precum şi dobânzile reduse pe piaţa monetară şi de obligaţiuni ar putea să atragă noi intrări de capital în piaţa locală de acţiuni“, spune Loredana Lungu. În plus, oferta Digi ar putea să crească interesul inves­titorilor străini pentru piaţa locală de acţiuni, adaugă ea. Fondul Erste Equity România investeşte cel puţin 85% din activele sale în acţiuni şi menţine o expunere de cel puţin 70% pe moneda locală (expunere directă sau prin hedging). În top deţineri ale fondului figurează acţiuni ale BRD (8,7% din por­to­foliu), Banca Transil­vania (7,8%), Romgaz (7,5%), Fondul Pro­prietatea (7,2%), Electrica (7,13%).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.05.2017

 

Cuvinte cheie:
fond
, investitii
, manager
, optimist
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Închide