Mandatul directorului general al Bursei, Ludwik Sobolewski, expiră astăzi. Situaţie tensionată în Consiliul Bursei de Valori

21 aug 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Mandatul directorului general al Bursei, Ludwik Sobolewski, expiră astăzi, la patru ani de la semnarea contractului prin care a fost adus la conducerea BVB Bucureşti fostul şef al Bursei din Polonia. În Consiliul Bursei există tensiuni care au provocat o situaţie de blocaj cu privire la numirea unui nou director sau prelungirea mandatului lui Sobolewski. Din cei opt membri ai Consiliului, patru doresc prelungirea mandatului lui Sobo­lewski, pe când ceilalţi patru se opun. Vineri, 18 august, şedinţa de Consiliu nu a întrunit cvorumul necesar astfel încât blocajul se va menţine până când Radu Hanga de la grupul Banca Transilvania, care urmează să devină al nouălea membru al Consiliului, va primi auto­ri­zare de la Autoritatea de Supraveghere Fi­nanciară. Până la o nouă şedinţă în format complet, director general interimar va fi Alin Barbu, de asemenea aflat în echipa de conducere executivă a Bursei. El a mai fost la conducerea Bursei pentru perioade scurte de timp.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2017

 

Cuvinte cheie:
bursa
, consiliu
, director general
, expirare
, mandat
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide