Marii câştigători ai dividendului BRD: SocGen, Fondul Proprietatea şi SIF Transilvania

17 mar 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

BRD - Groupe Société Générale (BRD), a treia bancă din sistemul românesc după activele administrate, a anunţat un dividend mai mult decât dublu faţă de cel de anul trecut.

De altfel, propunerea unui dividend brut de 0,73 lei per acţiune, echivalentul unui ran­dament de 6%, este cel mare din ultimii 16 ani, iar acţionarul majoritar al BRD, banca franceză Société Générale, ce controlează peste 60% din acţiuni, va câştiga anul acesta 306 milioane lei din distribuţia de dividend. Spre comparaţie, anul trecut Société Générale a obţinut 134,1 milioane lei din dividendele de la BRD. Pe locul al doilea în topul celor mai mari acţionari ai băncii se află Fondul Proprietatea (FP), cu un pachet de 25,3 milioane de acţiuni, echivalentul a 3,63% din capitalul social. Astfel, Fondul Proprietatea va încasa 18,5 milioane de lei din dividendul de anul acesta.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2017

 

Cuvinte cheie:
dividende
, BRD
, SocGen
, Fondul Proprietatea
, SIF Transilvani
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide