Burse - Fonduri mutuale

Mecanică Fină are ok-ul ASF pentru transferul la cota bursei

Mecanică Fină are ok-ul ASF pentru transferul la cota...

Autor: Roxana Pricop

17.07.2015, 00:04 274
Societatea Mecanică Fină Bucureşti (simbol bursier MECE), listată pe piaţa RASDAQ, ce urmează să se desfiinţeze, şi specializată în închirierea de proprietăţi, a primit avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementată operată de Bursa de Valori  Bucureşti (BVB).

Compania este controlată în proporţie de 91% de societatea Mol Invest şi închiriază clădiri în zona Obor şi pe şoseaua Pantelimon din Bucureşti.

Societatea are o capitalizare bursieră de 22,2 mil. lei. Ul­tima tranzacţie cu acţiunile MECE s-a încheiat pe 13 martie la o cotaţie de 6 lei/titlu. Compania a încheiat anul 2014 cu afaceri de 5,5 mil. lei, în creştere cu 17% faţă de anul anterior. Profitul companiei a fost de 770.000 de lei, în scădere cu 27% faţă de 2013. Firma avea 15 angajaţi la finalul anului trecut.

Mecanică Fină a fost înfiinţată în 1923 şi privatizată în 2000. La origine, compania era producător de piese de schimb pentru material rulant, însă în 1953 a fost restruc­tu­rată tehnologic pentru fabricarea de aparate de măsură şi con­trol. Producţia industrială a companiei a fost închisă com­plet în 2009, moment în care societatea şi-a schimbat profilul re­orien­tându-se spre valorificarea imobilelor pe care le deţine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO