Burse - Fonduri mutuale

Mechel Târgovişte îşi reia activitatea săptămâna viitoare

Autor: Monica Juganaru

20.02.2012, 10:26 235

Grupul rus Mechel a oprit vineri activitatea de producţie a oţelăriei din cadrul Mechel Târgovişte, din cauza problemelor de aprovizionare cu materii prime, şi a anunţat luni că activitatea ar putea fi reluată peste o săptămână, respectiv la 27 februaie, dacă se vor îmbunătăţi condiţiile meteo.

"Pe fondul îmbunătăţirii prognozate a condiţiilor meteo, care vor permite reluarea aprovizionării cu materii prime, se aşteaptă ca în data de 27 februarie să fie realuată producţia. Activitatea de vânzare nu este afectată decât în măsura în care există dificultăţi în asigurarea transportului produselor societăţii", se menţionează într-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Grupul rus a oprit temporar activitatea şi de la combinatul Ductil Steel Oţelu Roşu, începând de sâmbătă, întrucât transporturile din România au fost paralizate din cauza viscolului şi a temperaturilor extrem de scăzute, iar combinatele au folosit materiile prime din stocurile de iarnă, care au fost epuizate.

De asemenea, măsura Mechel a fost aplicată şi în cazul activităţilor de la combinatele Ductil Steel Buzău şi Mechel Câmpia Turzii, începând cu miercuri, iar operaţiunile vor fi reluate în această săptămână, miercuri, respectiv vineri.

Mechel a intrat pe piaţa românească în 2002 şi deţine combinatele Mechel Câmpia Turzii (INSI), Mechel Târgovişte (COS), Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Acţiunile Mechel Târgoviste sunt tranzacţionate la BVB, iar cel mai recent transfer cu aceste titluri a fost aperat la 7 februarie, la un preţ de 0,81 lei. La această cotaţie, capitalizarea combinatului fiind de 55,76 milioane lei (12,8 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO