Burse - Fonduri mutuale

MedLife ar putea creşte în medie cu 20% pe an, iar în 2020 să aibă venituri de 857 mil. lei

MedLife ar putea creşte în medie cu 20% pe an, iar în...

Autor: Liviu Popescu

28.11.2016, 00:07 1241

MedLife, cea mai mare reţea privată de servicii de sănă­tate din România, ar putea avea până în 2020 venituri de 857 milioane de lei şi câştiguri înainte de dobânzi, rate, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 132 mil. lei, potrivit unei analize a Raiffeisen văzută de ZF. Spre comparaţie, MedLife a avut în anul 2015 venituri de 400 mil. lei şi EBITDA de 46 mil. lei.

Conform evaluării Raiffeisen, care se ocupă de listsarea companiei medicale, valoarea de piaţă a MedLife este cuprinsă între 641 mil. lei şi 720 mil. lei.

Printre punctele slabe ale MedLife, analiştii de la Raiffeisen enumeră faptul că invesţiile viitoare ar putea fi li­mi­tate de datoriile companiei (raportul datorii nete/ EBITDA fiind de 4), riscul reputaţional al doctorilor, care ar putea să afecteze imaginea MedLife, disponibilitatea limitată a doctorilor români cu experienţă şi costurile viitoare mai mari cu personalul care ar putea pune presiune pe marje.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO