Burse - Fonduri mutuale

Membrii boardului FP câştigă acum cu 55% mai mult decât la listare

Sorin Mîndruţescu, 45 de ani, conduce activităţile din România ale gigantului IT american Oracle din anul 2008. Foto: Andreea Alexandru

Sorin Mîndruţescu, 45 de ani, conduce activităţile din România ale gigantului IT american Oracle din anul 2008. Foto: Andreea Alexandru

Autor: Radu Bostan

27.04.2015, 00:06 485

Cei cinci membri ai Comitetului Reprezentanţilor, boardul Fondului Proprietatea (FP), au împărţit anul trecut o remuneraţie brută de 900.000 de lei, ceea ce înseamnă că fiecare membru a încasat o indemnizaţie lunară de circa 10.800 lei net, cu 17% mai mult decât în anul 2013, arată calculele ZF pe baza datelor din raportul anual.

Comitetul Reprezentanţilor, care are rolul de a supraveghea activitatea administratorului Fondului, Franklin Templeton, este condus în calitate de preşedinte de Sorin Mîndruţescu, directorul general al Oracle România. Din boardul FP mai fac parte Mark Gitenstein, fost ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, Steven van Groningen, preşedintele şi directorul general al Raiffeisen Bank, şi experţii independenţi Julian Healy şi Piotr Rymaszewski.

Mîndruţescu este cel mai longeviv membru al Comi­te­tu­lui, fiind ales în boardul FP în 2010 pentru un mandat de trei ani, ulterior înnoit. El este astfel singurul dintre membrii actuali care era în funcţie la momentul lis­tării pe bursă a Fondului, în 2011. În anul listării, membrii boardului au fost remuneraţi cu su­ma brută de 535.000 lei, echi­valent cu 579.588 de lei în 2014, după ajustarea cu rata inflaţiei, de unde reiese că în trei ani Fondul a majorat cu 55% veni­turile boardului.

WikiZF: Profilul companieiFondul Proprietatea

Membrii Comitetului pot fi şi acţionari ai Fondului, însă doar Steven van Groningen şi-a exercitat acest drept. Preşe­din­te­le Raiffeisen Bank are un pa­chet de puţin peste 522.000 de ac­ţiuni, potrivit datelor din raportul anual şi din informările trans­mise către bursă, participaţie echivalentă cu 0,0043% din acţiunile Fondului şi care ar valora 485.595 lei la preţul ac­tual al acţiunilor FP pe piaţă. Titlurile Fondului au crescut cu 2,9% de la începutul anului.

Mandatele lui Sorin Mîndruţescu şi Mark Gitenstein se vor întinde până la 30 septembrie 2016, în timp ce mandatelor ce­lorlalţi trei membri au fost reînnoite recent şi vor expira în aprilie 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO