Burse - Fonduri mutuale

Micii investitori vor avea subscrieri garantate la listarea acţiunilor Electrica

Foto Mihai Dăscălescu

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Andrei Chirileasa

30.04.2014, 00:07 2331

Statul este pe ultima sută de metri cu pregătirea listării pe bursă a unui pachet de 51% din acţiunile compani­ei de furnizare şi distribuţie a energiei electrice Electrica, lansarea ofertei fiind aşteptată la începutul lunii iunie.

În prezent, Departamentul pentru Energie şi consorţiul de intermediere a ofertei pun la punct ultimele detalii. Una dintre noutăţile pe care le va aduce oferta Electrica va fi garantarea subscrierilor micilor investitori într-o anumită limită. Cu alte cuvinte, micii investitori care vor participa la oferta Electrica vor avea garantat un anumit pachet de acţiuni, indiferent cât va fi nivelul de suprasubscriere.

WikiZF: Profilul companiei Electrica

Responsabilii cu privatizările din Departamentul pentru Energie au luat această decizie la solicitarea Aso­ciaţiei Investitorilor de pe Piaţa de Capital (AIPC), garantarea subscrierilor fiind o soluţie de protecţie a micilor investitori şi de stimulare a participării acestora în ofertele statului.

„Acest mecanism de garantare a unui anumit pachet din subscrierile micilor investitori este utilizat cu rezultate bune în Polonia, de unde l-am preluat şi noi“, a spus pentru ZF Gabriel Dumitraşcu, directorul Di­rec­ţiei de privatizare din Departa­mentul pentru Energie.

În oferta Romgaz de anul trecut micii investitori au fost dezavantajaţi în raport cu investitorii mari, care au subscris pe baza unor scrisori de garanţie bancară şi au luat mai multe acţiuni. Cine a subscris 100 de acţiuni în oferta Romgaz a luat doar 7 acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO