Burse - Fonduri mutuale

Mihai Miron, şeful Ropharma, vorbeşte de o criză a medicamentelor, dar portofoliul său de acţiuni a sporit cu 40% anul acesta, la 12,5 mil. lei

Mihai Miron, şeful Ropharma, vorbeşte de o criză a...

Autor: Liviu Popescu

21.09.2017, 21:00 189

„Criza medicamentelor care afectează România în ultimii ani este o consecinţă a politicii de preţ impusă de autorităţi. Politica de preţuri generează o serie de consecinţe care pot afecta atât jucătorii din piaţa farmaceutică, cât şi pacienţii”, scrie în raportul semestrial al  Ropharma (RPH), semnat de Mihai Miron, şeful companiei.

Însă compania a avut rezultate financiare în creştere în primul semestru al anului, profitul a urcat cu 50% faţă de iunie 2016, în timp ce afacerile au scăzut cu 5%. Din ianuarie încoace preţul unei acţiuni RPH a urcat cu circa 40%, la 0,373 lei.

Astfel portofoliul de acţiuni al lui Mihai Miron a urcat cu 40% la 12,5 mil. lei dat fiind faptul că cele mai recente date disponibile din rapoartele companiei arată că Mihai Miron deţine pe persoană fizică un număr de circa 33 milioane de acţiuni RPH, adică 6,4% din compania de 200 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO