Burse - Fonduri mutuale

Miluţ scoate la vânzare două hectare de teren la Prefab

Marian Petre Miluţ. Mediafax Foto

Marian Petre Miluţ. Mediafax Foto

Autor: Andrei Cîrchelan

05.08.2014, 00:04 635

Producătorul de materiale de construcţii Prefab Bucureşti (PREH), controlat de omul de afaceri Marian Petre Miluţ, va scoate la vânzare mai multe imobile din Bucureşti, Jupiter (jud. Constanţa) şi Snagov.

Vânzarea a fost aprobată în AGA de luni 4 august cu o majoritate de voturi reprezentând 83,19% din capitalul, echivalentul deţinerii Romerica Internaţional, societate controlată de Miluţ. Voturile împotriva operaţiunii au reprezentat 12,97% din acţiuni, echivalentul deţinerii SIF Muntenia în Prefab.

Decizia de vânzare a vizat un teren de 1,64 hectare în satul Tâncăbeşti, comuna Sangov, pe care se află mai multe clădiri, un teren de 0,4 hectare în Jupiter, pe care este construită o vilă cu 12 camere şi piscină, şi un teren de 166 de metri pătraţi plus o clădire de birouri în centrul Bucureştiului, lângă şoseaua Ştefan cel Mare.

Activele în cauză urmează să fie reevaluate, după care Miluţ a fost mandatat să stabilească preţurile şi să negocieze vânzările.  Prefab a încheiat primul trimestru al anului cu o pierdere de 2,2 mil. lei (0,5 mil. euro), în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

În a doua parte a sesiunii bursiere de luni acţiunile Prefab stagnau la un preţ de 2 lei/titlu, nivel la care capitalizarea companiei este de 97 mil. lei (22 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO