Burse - Fonduri mutuale

Ministerul forţează schimbarea CA-ului Electrica şi vrea mai mulţi oameni în board: „Mai multe minţi luminate nu strică“

Ministerul forţează schimbarea CA-ului Electrica şi...

Autor: Roxana Petrescu

07.10.2015, 00:06 824
Ministerul Energiei îşi doreşte schim­barea actului constitutiv al Electrica (EL) şi ma­jo­rarea numărului de membri din consi­liului de administraţie (CA) al companiei de la cinci câţi sunt în prezent la 7, dintre care cel puţin patru să fie independenţi.
 
Practic, dacă această modificare va fi apro­bată în AGA din 10 noiem­brie, statul va ajunge la trei mem­bri în CA în loc de doi, iar nu­mărul administratorilor inde­pen­denţi va creşte de la trei la patru.
 
„Mi se pare că mai multe minţi luminate nu strică“, spune Bogdan Badea, secretar de stat în Ministerul Energiei. „Dacă propunerea mi­nisterului se va aproba, se va face şi o listă scurtă de candidaţi. Noi trebuie să îmbu­nă­tă­ţim activitatea, să punem accent pe com­po­nenta tehnică pentru că vedem că în ultima pe­rioadă acest lucru s-a cam diminuat“, a completat Badea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO