Burse - Fonduri mutuale

Ministrul economiei: FP să ne facă o ofertă dacă vrea să vândă Salrom

Mihai Tudose, ministrul economiei. Fotograf: Marius Dumbrăveanu

Mihai Tudose, ministrul economiei. Fotograf: Marius Dumbrăveanu

Autor: Roxana Pricop

10.09.2015, 00:07 1531

Ministerul Economiei ar fi dispus să cumpere pachetul de 49% din capital deţinut de Fondul Proprietatea la Salrom dacă i se va face o ofertă, a declarat ministrul Mihai Tudose pentru ZF.

Salrom, singurul producător de sare din România, un business de 280 mil. lei anual, are programată vineri, 11 septembrie, Adunarea Generală a Acţionarilor, potrivit unor surse din conducerea companiei. Fondul Proprietatea (FP), acţionar minoritar cu 49% din capital, a introdus pe ordinea de zi aprobarea listării companiei la bursă pentru a-şi putea vinde participaţia, potrivit aceloraşi surse.

„În niciun caz nu vindem Salrom şi dacă nu vindem nici nu listăm compania la bursă. Salrom este un activ strategic ce trebuie să rămână sub controlul statului pentru că sectoare-cheie pentru economie depind de Salrom”, a declarat pentru ZF Mihai Tudose, ministrul economiei. Statul deţine 50% din capitalul Salrom.

Fondul a evaluat la 142 milioane de lei participaţia de 49% din acţiunile Salrom, potrivit raportului semestrial. Astfel întreaga companie ar fi evaluată la 284 milioane de lei, adică de aproape 9 ori profitul din exploatare - EBIT (32 mil. lei în 2014).

Salrom este principalul furnizor de sare industrială pentru combinatele chimice Oltchim, Uzinele Sodice Govora, Chimcomplex, dar şi de sare de deszăpezire pentru Compania de Autostrăzi CNADNR şi compania feroviară CFR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO